Abeer Moneim – Cairo / Egypte

Abeer Moneim, leeft in Cairo en vraagt mij op welke manier ik dit literaire genre heb ontwikkeld dat ik “filofictie” heb genoemd.

Ik voel me goed bij uitwisselingen die in dialoogvorm plaatsvinden. En dat zowel in het dagelijks leven als in mijn literatuur. Daarom mijn keuze voor dialogen. Fictie biedt mij de gelegenheid om mijn lezers uit te nodigen in een verhaal of in een fabel en dus in een irreëel relaas. Maar waarbinnen de doelstelling het doorgeven van zeer reële filosofische en spirituele boodschappen is. Dit literaire genre geeft me dus een grote vrijheid. Het stelt me in staat mijn lezers naar nieuwe dimensies te laten reizen. Wat betreft de eenvoud van de vorm, ik verkies de eenvoudige taal. Het is een sterke taal als het erop aankomt existentiële vragen en andere grote levensvragen te beschrijven.

About Alex Mero

Author of "Legend of a Nomad" and soon to come, "The Lucid Voice". Novels based on spirituality and philosophy, written in a fictional setting
This entry was posted in Blog / Nederlands and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.