Eva Ellstrom – Götenborg / Zweden

Wat vindt u van het argument dat stelt dat het niet goed is om vooroordelen te hebben? Is een vooroordeel niet gewoon het resultaat van onze ervaring?

Er is een verschil tussen het oordeel en het onderscheidingsvermogen. Het onderscheidingsvermogen is onderscheiden op de meest objectieve wijze, d.w.z. zo neutraal mogelijk. Oordelen betekent positieve of negatieve emoties toevoegen aan wat objectief gezien wordt. Het is duidelijk dat we grote behoeftes hebben aan een sterk onderscheidingsvermogen, maar het oordeel is iets waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Het is belangrijk om een duidelijk verschil te maken tussen deze twee benaderingen. Te veel oordeel verhindert het ter discussie stellen van onze vaste overtuigingen, maar wie zijn onderscheidingsvermogen niet genoeg gebruikt uit angst in vooroordelen te vervallen, verhindert hiermee elke evolutie.

About Alex Mero

Author of "Legend of a Nomad" and soon to come, "The Lucid Voice". Novels based on spirituality and philosophy, written in a fictional setting
This entry was posted in Blog / Nederlands and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.